Soepen

Roomsoep met dagverse groente 6.50 €
Vissoep met garnituur (rouille, lookkorstjes, geraspte kaas) 11.25 €
Kreeftensoep met Armagnac 12.75 €
   

Oesters

Holle oesters uit Bretagne                                                                                                       per 6:  12.75 € - per 9: 19.00 €
   

Groentenhoekje

Groen slaatje 6.25 €
Slaatje met tomaten 7.25 €
Bord rauwkost 7.95 €
Selectie van dagverse groenten (ovengebakken) 11.50 €
   

Warme en koude Voorgerechten

Escargots de Bourgogne in hun huisje                                                                                    per 6:  13.50 € - per 12: 26.00 €
Kaaskroketten met Parmezaan en Herve (Belgische kaas) 11.75 €
Garnaalkroketten naar traditioneel recept 12.75 €
Parmaham met meloen (in het seizoen) of rauwkost 13.75 €
Slaatje mozzarella & tomaat, basilicum, olijfolie, balsamicoazijn 13.75 €
Rundcarpaccio met truffelolie, roze peper en Parmezaanse kaas 14.50 €
Carpaccio van Zalm en Lotte met basilicum en limoen 14.95 €
Feuilleté van warme geitenkaas en gekarameliseerde appels met wilde honing 15.75 €
Schotel mosselen uit de oven, lookboter, sjalotjes en peterselie 16.00 €
Scampipannetje " Marmiton ", zeevruchten en Parijs champignons 16.25 €
Gamberoni (grote gegrilde gamba's, lichtjes op smaak gebracht met look) 16.75 €
Slaatje " Marmiton " (gerookte eendenfilet, scampi, Roquefort, pijnboompitten,...), portovinaigrette 17.25 €
Foie gras Landais, confituur en glaasje oude port 17.50 €
Potje Sint-Jakobsschelpen en grijze garnalen, gegratineerd 22.25 €
 

Vlees en Gevogelte

Filet americain (steak tartaar) gehakt bij de bestelling en in de zaal bereid, frietjes 16.50 €
Rundkarbonade met bruine Leffe, frietjes 16.95 €
Hoevekip op Brabantse wijze (gestoofd witloof) met room en frietjes 17.75 €
Hoevekip met madraskerrie, grote garnalen, kokosmelk, verse pasta 21.75 €
Konijnenbout met Kriek en noordkrieken, gebakken aardappelen 18.00 €
Barbarie Eendenbout met sjalotjes, inlandse bospaddenstoelen, aardappelen "à la Sarladaise" 22.00 €
Eendenfilet met gember en roze peper, gratin dauphinois 23.95 €
Lamsrug met parfum van tijm en rozemarijn, kleine groentekrans, gratin dauphinois 26.95 €
Entrecote " witblauw", gegrilde, boter "Maître d'hôtel", frietjes 22.50 €
Entrecote " witblauw", gegrilde, bearnaisesaus, frietjes 24.95 €
Dubbele Entrecote " witblauw", gegrilde, bearnaisesaus, frietjes (2 pers.) 46,00 €
Filet puur  " witblauw", gegrilde, bearnaisesaus, frietjes 25.75 €
Filet puur  " witblauw" met Roquefort, gratin dauphinois 26.50 €
Filet puur  " witblauw" Archiduc (champignons, roomsaus) 26.50 €
Filet puur  " witblauw" Fort des Halles (sjalotjes, rode wijn, champignons, merg), gratin dauphinois 27.50 €
Filet puur  " witblauw" met groen pepersaus, geflambeerd met room, frietjes 27.50 €
   
   

Vis en Kreeft (één tot twee maal per dag geleverd)

Gegrilde Schotse zalm, mosterdsaus, bladspinazie, gedraaide aardappeltjes 20.25 €
Gegrilde Goudbrasem, paprikaboter, koriander, basilicum, look, gratin dauphinois 22.75 €
Kabeljauwrug "Royal", mousselinesaus, pommes Duchesse 25.75 €
Tongfilets op z'n Oostends (grijze garnalen, zeevruchten, mosselen, ...) 27.90 €
Tongfilets "Marmiton" (tongfilets, zalm, spinazie, koriander ), verse pasta 28.75 €
Noordzeetong (ong. 350 gr) "meunière" of gegrild, gedraaide aardappeltjes 29.50 €
Gambaspies met jonge madraskerrie en fijne versgemaakte tagliatelle 26.50 €
Bouillabaisse uit Marseille (rouille, broodkorstjes, ...) 28.00 €
   Of "Royale" (met 1/2 kreeft) 49.00 €
½ Geroosterde kreeft "Marmiton" 27.00 €
Geroosterde kreeft "Marmiton" - Hele kreeft 53.00 €
Mix van 4 gegrilde vissoorten, rivierkreeft en gamba's, paprikaboter, look, gedraaide aardappeltjes 27.50 €
   Of "Royal" (met 1/2 kreeft) 54.00 €
 

Mosselen

Mosselen "marinière" (kervel, ui, selder, peterselie) 21.50 €
Mosselen met witte wijn (kervel, ui, selder, peterselie, witte wijn) 24.25 €
Mosselen "poulette" (kervel, ui, selder, peterselie, witte wijn, room) 24.75 €
Mosselen "Marmiton" licht pikant (verse dragon, look, tomatencoulis, room, kervel,ui, selder, peterselie) 24.75 €
  25.75 €
Alle mosselengerechten worden met frietjes geserveerd.  
   

Nagerechten

Ijscoupe vanille / mokka, slagroom 5.75 €
Café Liégeois (mokka-ijs, warme koffie), slagroom 6.25 €
Mousse van zwarte chocolade op een bedje van vanillepudding, slagroom 6.35 €
Crème brûlée, traditioneel recept  6.35 €
De klassieke Dame Blanche (vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom)  6.40 €
Tiramisu "all'Italiana" op een bedje van vanillepudding  6.45 €
Geglaceerde nougat  zoals in Montélimar, op een bedje van rodevruchtencoulis 6.50 €
Speculaasversnaperingen (ijs), karamelsaus 6.70 €
Profiteroles (soesjes gevuld met vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom) 6.95 €
Tarte Tatin met vanille-ijs op een bedje van vanillepudding  7.25 €
La Vie en Rose (sorbet frambozen en zwarte bessen, coulis van rode vruchten) met zwartebessensaus  7.50 €
Kolonel (limoensorbet, wodka) 7.95 €
 
Selectie van gerijpte Kazen

8.75 €

Pannenkoeken

Normandische Pannenkoek (pommes caramélisées, avec ou sans glace vanille)

7.90 €

Geflambeerd Normandische Pannenkoek met Calvados

8.90 €

Pannenkoek Comédie Française geflambeerd met Grand Marnier

9.90 €

 ___________________________________________________________________________________________ 
Restaurant Le Marmiton / BEJA bvba - Beenhouwersstraat 43A - 1000 Brussel
TEL :
+ 32 2 511.79.10 - IBAN : BE11 3100 2076 3948 - BIC : BBRUBEBB